Kaikki lähti käyntiin paljon odotettua aiemmin ja nopeammin. Alunperin Mollyn piti aloitella juoksuaan elokuulla ja minulla piti olla runsaasti aikaa urosvalintaan ja astutuksen suunnitteluun, mutta niinhän siinä kävi kuten aina aiemminkin: Molly oli hätäinen ja aloitti juoksunsa reippaasti etuajassa.

Ajankohta osui tietysti pahimpaan lomakauteen, joten suunnitelmat pakastesperman käytöstä unohdin tällä kertaa kokonaan. Oli siis saatava "elävä" uros.

Mollyn tytärtä Janea yritettiin astutta hieman aiemmin,  mutta sillä kertaa oltiin myöhässä eikä astutus onnistunut. Tällä kertaa ajattelin varmistaa, ettei olla ainakaan myöhässä ja lähdimme jo 9. juoksun päivänä (14.7.) tapaamaan hurmaavaa aussie-herraa eli Miloa (Hazelmoor Kilkenny Kidd). Olin jo varautunut siihen, että päivä on liian aikainen, mutta mitä vielä; puoli tuntia meni ja homma oli hoidettu! Uusinta-astutus oli kaksi päivää myöhemmin ja silloin homma meni jo rutiinilla ja 15 min päästä päästiin jo lähtemään kotiin Hymy Todellista pikatoimintaa.


Nyt sitten jännätään, onko pentuja tulossa. Mollysta ei koskaan voi päätellä ennen ultraa, mikä on tilanne, joten en nytkään yritä etsiä merkkejä raskaudesta.  Ultrassahan tuo sitten selviää. Sen verran kuitenkin varmistellaan, että agility jää nyt tauolle ainakin ultraan asti. Harmittavasti astutus vain osui nuorten SM-kisoja ennen joten tänä vuonna Molly sitten ei päässyt osallistumaan SM:iin. Yksi näyttely olisi vielä edessä, saas nähdä jaksaako mamma siellä esiintyä vai meneekö ihan läpihuutojutuksi.

1249219338_img-d41d8cd98f00b204e9800998e